Itseopiskelumateriaali julkaistu

Traficom on julkaissut  EU-asetuksen mukaiseen A1-A3 verkkokokeeseen valmentava aineiston. Ainesto löytyy Droneinfo-sivustolta.

Lennokkitoimikunnan puolesta olen myös lähettänyt palautetta Trafficomille verkkotentiin valmistavan itseopiskeluaineiston laadusta ja valitettavasti palaute ei ollut ihan positiivisimmasta päästä… Aineiston toimivuudessa erityisesti perinteisten lennokin harrastajien osalta todetiin paljon haasteita. Edelleen aineiston yleinen laatu jätti paljon toivomisen varaa.

Palautteessa nostettiin esiin mm. seuraavia otsikoita:

– Aineiston heikko kieliasu
– Sisältö ei huomio eri kohderyhmiä (esim. perinteiset lennokin harrastajat)
– Oppimiseen tarkoitettu sisältö on pedagogisesti erittäin heikko laatuista (pitkä lista…)
– Sisällössä on asiavirheitä tai oleellisia tarkennuksia puuttuu

Samassa yhteydessä on tehty ehdotus aineiston muokkaamiseksi tai vaihtoehtoisen ratkaisun tuottamiseksi harrasteilmailijoille. Ilmailuliitto oli pyytänyt aineistoa kommentoitavaksi ennen sen julkaisua mutta valitettavasti sitä ei saatu. Loppputulos on tässä vaiheessa varovasti arvioiden kyseenalainen mutta katsotaan mitä asialle saadaan tehtyä…